Hangyairtás részletesen

A permetezés során az épület, lakás/ház teljes területének fal melletti részeit, illetve a hangyák korábbi vonulási területeit kell kezelni. Az itt felhasznált hangyairtószer általában 2-3 hónap hatástartamot biztosít. Ezzel bőven át tudjuk hidalni a hangyák rajzási időszakát, vagyis egyszeri hangyairtással általában egész évre hangyamentességet érünk el. A permetezéssel a lakásban egy tartós hangyairtó méregmezőt létesítünk. A rajta áthaladó hangyákat általában két hónapig pusztítja illetve távol tartja, mivel érzékenyek az irtószerekre.

A hangyairtás során olyan irtószerekkel is dolgozunk, amiknek nem az azonnali irtás a célja, hanem, hogy a hangyák saját maguk vigyék az irtószert a kolóniába. Így az irtószer a lassú felszívódása miatt a boly elpusztulását okozza. A gél olyan anyagokat tartalmaz, amely odavonzza a hangyákat, hogy elfogyasszák az irtószert tartalmazó készítményt. Egyes gélek olyan hatóanyagot tartalmaznak, amelyek a csalétekből fogyasztó dolgozókat azonnal is pusztítják. A hangyairtás leghigiénikusabb változata a gél használata. Ezt a technológiát a kritikusabb helyeken mint pl. az elektronikai rendszerek, konyhaszekrények, mosogató alatti területeken is a leggyakrabban alkalmazzuk. Itt nem permetezni fogunk, hanem azokra 3-4 mm nagyságú gélcseppeket helyezünk ki. A permetezést sajnos még ez esetben sem javasoljuk elhagyni, de annak felhasználását ez esetben minimalizáljuk.

A hangyairtás minden esetben permetezéssel vagy a gél használatával végezzük. Viszont a szabadtéren, porózus területeken ahol a hangyairtás permetezőszere beszívódhat, ott a nagy nyomású porozásos technológiai eljárást is alkalmazhatunk. Ha a házfalak hungarocell szigetelése és a téglafal közti légrésben vonulnak a hangyák, ilyen helyen kizárólag a résen át belőtt rovarirtó por működik!   

CYLEX