A csótányok megelőzése és ellenőrzése

Hogyan tartsam távol a csótányokat a házamból?

Egy csepp megelőzés megér egy font gyógymódot. Ezekkel az egyszerű tippekkel először tartsa távol a csótányokat otthonából:

1. Tisztítsa meg a házat

Először is: először távolítson el mindent, ami vonzhatja a csótányokat.

Bármely házi készítésű csótányölő hatékonyabb lesz, ha használat előtt a lehető legkellemetlenebbé varázsolja otthonát.

Íme néhány elem a teendők listájának ellenőrzéséhez:

 • Használat után azonnal mossa el és tegyen el minden piszkos edényt.
 • Azonnal tisztítsa meg a morzsákat és a kiömlött anyagokat.
 • Üres állóvízforrások, beleértve a háziállat-tálakat is.
 • Naponta vigye ki a szemetet, különösen este lefekvés előtt.
 • Rendszeresen törölje fel és söpörje fel a padlót, beleértve a nagyméretű készülékek alatt és környékén is.
 • Kerülje az állateledel hosszabb ideig történő kihagyását.

2. Vegye komolyan az élelmiszerek tárolását

Ha azt szeretné, hogy a csótányok távol maradjanak otthonától, kritikus fontosságú a táplálékforrások megszüntetése. Ennek egyik legjobb módja, ha az élelmiszereket légmentesen záródó üveg- vagy műanyag edényekben tárolja.

Tárolja a romlandó termékeket a hűtőszekrényben, és ne hagyja a gyümölcsöt és zöldséget a pulton.

3. Tisztítsa meg a konyhai készülékeket

Ne feledje: a csótányok szeretik a zsírt és a zsírt, és az Ön konyhája remek hely ezeknek a finomságoknak a megtalálására. Ezt szem előtt tartva tartsa tisztán a főzőlapot, a mosogatógépet és az egyéb főzőberendezéseket.

Különös figyelmet fordítson az olyan területekre, mint a tűzhely égői alatti csepegtető edények, a visszafröccsenés és a szemétszállítás.

Ezenkívül minden este főzés után törölje le a pultokat és az asztalokat. További védőréteg hozzáadásához adj hozzá néhány csepp citromolajat a tisztítóvízhez. A citrus illata megakadályozza, hogy a csótányok visszatérjenek.

4. Megszabadulni az újságoktól és a kartondobozoktól

A csótányok szeretik az újság- és kartondobozokat, mert kiváló tenyész- és fészkelőanyagot képeznek. A csótányfertőzések megelőzése érdekében hasznosítsa újra, vagy szabaduljon meg a régi újságoktól és kartondobozoktól, amilyen gyorsan csak lehetséges.

5. Repedések és belépési pontok tömítése

A csótányok apró réseken és repedéseken keresztül kinyomhatják kis testüket. Annak megakadályozása érdekében, hogy bejussanak otthonába, zárja le a repedéseket az otthon alapjában, és szereljen be ajtóseprőket az ajtók alatti rések elzárására.

Azt is érdemes ellenőrizni, hogy nincsenek-e rések az ablakok körül, valamint a gáz-, víz- és elektromos vezetékekhez használt lyukak körül, valamint a szellőzőnyílások körül. Használjon tömítést vagy permetezhető habot, hogy lezárja ezeket a repedéseket, és tartsa otthonát csótánymentesen.

6. Azonnal javítsa ki a szivárgásokat

Ha vízvezeték szivárog az otthonában, javítsa ki azokat a lehető leggyorsabban. Még egy apró csepegtető is elegendő ahhoz, hogy a csótányokat a túléléshez szükséges nedvességhez jussa.

A szivárgások kijavításán kívül rendszeresen ellenőrizze a mosogatókat, hűtőszekrényeket, készülékeket és csapokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem szivárognak, és nem termelnek felesleges nedvességet.

Megelőzés

Függetlenül attól, hogy jelenleg csótányokkal küzd, vagy éppen most végzett az otthoni gyógymódokkal, meg kell tanulnia, hogy a megelőzés a legjobb módja a csótányfertőzés megállításának. A csótányok nagyon gyorsan szaporodnak, ezért ne engedd be őket, hogy megelőzd őket! Könnyebb mondani, mint megtenni, mivel sokan úgy érzik, hogy a csótányoktól lehetetlen megszabadulni. Ha azonban elkészült, azt szeretné, ha ez így is maradna. Kövesse az alábbi tippeket, hogy megakadályozza a csótányok bejutását otthonába:

 • Tároljon minden élelmiszert szorosan lezárt edényekben, és ne hagyjon ki belőle
 • Takaríts a konyhában
 • Zárd le a kukákat
 • Az újrahasznosítás előtt öblítse le az üveget és a műanyagot
 • Távolítsa el a régi vagy romló tárgyakat, még akkor is, ha csak papírról vagy magazinról van szó
 • Javítsa meg a szivárgó csöveket
 • Tömítse le a ház repedéseit, lyukait és réseit
 • Hetente törölje le a munkalapokat, a szekrényeket és a készülékeket

Hogyan lehet megelőzni a csótányokat

A csótányok kijuttatása a házból nem könnyű feladat. De ha ezt megtette, fontos lépéseket tenni annak érdekében, hogy ne térjenek vissza. A csótányok visszatérésének megakadályozása érdekében néhány dolgot megtehet:

 • Tisztítsa meg és távolítsa el a rendetlenséget: Fontos, hogy elvegye a csótányok menedékét és táplálékforrását. Tisztítsa meg a házat, takarítsa el az edényeket, mossa fel és porszívózza fel a padlót, és szabaduljon meg minden szennyezett területtől, ahol a nedvesség és a védelem kiemelkedő.
 • Pecsétnyílások a ház felé: A csótányok minden szabad helyet keresnek, hogy beléphessenek az otthonba. Az alapozás ellenőrzése, valamint a repedések és lyukak tömítéssel történő lezárása segíthet megszüntetni a házba vezető átjárókat.
 • Vízvezetékek és szivárgások: Ellenőrizze a vízvezetéket , és keressen minden olyan szivárgást, amely további nedvességet okozhat az otthonban. A vízvezeték javítása kedvezőtlenebb környezetet teremthet a csótányok számára.
 • Táplálkozási források eltávolítása: Távolítson el minden táplálékforrást, például állateledelt, morzsákat és rothadó ételt, amelyhez a csótányok vonzódnak, és megkeresik.
 • Csótányriasztó szerek: Az erőfeszítések kombinációja segítségével távol tarthatóak a csótányok otthonról – riasztószerek , például spray-k és illóolajok, valamint ultrahangos készülékek.
CYLEX