Egérirtás Szolnokon és környékén

Egerek cinikusan cincognak otthonában?

Motoszkálásra, kaparó hangra lesz figyelmes, apró fekete, henger alakú ürüléket talált a padlóján? A jelek arról árulkodnak, hogy az egerek jól érzik magukat a házában.

Gyakran a hideg bekövetkeztével, a táplálékai csökkenésével az egerek behúzódnak az épületek melegebb helyiségeibe, ez már önmagában kellemetlen, nem beszélve arról, hogy ha a környezetet megfelelő fészekrakó helynek tartják. 

Ha nem tudja mit csináljon, nem volt hatásos a házipraktika az irtásban, és nem akar tovább kísérletezni! 

AZ EREDMÉNYES EGÉRMENTESÍTÉST BÍZZA SZAKEMBERREINKRE!


Hogyan vesszük fel a harcot az egerek ellen? 

A kapcsolatfelvételt követően a vállalható legrövidebb időn belül fogunk kimenni Önhöz, sürgős esetben akár 2 órán belül. A egerek elleni védekezés leghatékonyabb módszere a mérgezett csalétek és a ragadós csapdák kihelyezése.  Első lépésben teljes területfelmérést végzünk, majd meghatározzuk a fertőzöttség nagyságát és az irtás lehetőségeit. Az irtáshoz mérgezett csalétket fogunk felhasználni ami "második kategóriás" hatóanyagot tartalmaz, ami már egy alkalommal történő elfogyasztása után is megfelelő ölőhatást képes biztosítani. A mérgezett csalétket a rágcsálók mozgáskörnyezetében ún. etetőszerelvényben (egérdobozban) fogjuk kihelyezni. Az egerek mozgáskörzete kb. 1,5-2 m sugarú, így ezt figyelembe tartva helyezzük ki az egérdobozokat. Az etetőszerelvény műanyag, az egér méretének megfelelő bejutási nyílással rendelkezik, ütés és időjárásálló. A legfontosabb, hogy kulccsal zárható, az emberek és a háziállatok védelmében, nem tudnak találkozni a kihelyezett irtószerrel. A csapdás megoldásnak kettő módszere van az élve befogó és a nyaktilós csapda. Általában a csapdás módszereket olyan helyeken használjuk, ahol a mérgezett csalétkek kihelyezése nem célszerű (kicsi a fertőzöttség), vagy nem megengedett (csomagolatlan élelmiszerek közelében).

Fontos! Ha lakóépületek (kertes házak) vagy egyéb épületek (raktárak, üzletek, műhelyek stb.) közelében állattartás folyik ott a rágcsálóirtásnak kiemelten nagy szerepe van. A legnagyobb fertőzésveszély helyszíne! Problémát okozva az állatokra, majd az épületbe bejutva és elszaporodva az ott élőkre is. Ha szakszerű és hatásos rágcsálóirtást szeretne elérni házi gazdaságában, mindig hívjon szakembert. Ne folyamodjon a házi praktikákhoz!                                                                                                                     


Gyakori kérdések a egérirtással kapcsolatban

Az egerek jelenlétét, hogy ismerem fel?

Az egér észlelése mellett számos nyom utalhat jelenlétükre. Az ürülékét (fekete, 3-8 mm hosszú és 1-3 mm vastag) a mozgás körzetében gyakran otthagyja, a vizeletük szaga (csípős, íritálló) nagyon jellegzetes, rágásnyoma (apró morzsálódó, köralakú nyom) az élelmiszeren és a csomagoláson, de akár a nyílászárókon is megfigyelhető. A lábnyomait a poros felületeken észre lehet venni a sárban és a friss hóban is megfigyelhetőek. A jelenlétük a jellegzetes kapirgáló, motoszkáló hangjukról is felismerhető.

Kell-e szakembert hívni az egérirtáshoz?


A nyaktilós és a ragadós csapda kihelyezése házilag egy-kettő egér megfogására hatásos is lehet. Szakembereink nem javasolják a egérirtást további házipraktikák használatával, de még a boltban vásárolt rágcsálóirtószereket sem! Az egér mentességet a megelőzéssel és a szakembereink által használt második forgalmi kategóriás rágcsálóirtószerekkel lehet elérni. Az általunk használt mérgezett csalétkek hatóanyaga (véralvadásgátló) lényegesen nagyobb mint a kiskereskedelmi forgalomban kapható csalétkeké. Azt azonban kijelenthetjük, hogy az egérirtás esetében a véralvadásgátló hatású irtószerek zárt kihelyezését tekinthetjük a leghatékonyabb módszernek. Az egérirtás ezen módszere költséghatékony, diszkrét, a kihelyezett etetőszerelvények teljesen gondozásmentesek. A hatékony és hosszútávú egérmentesség fenttartását csak szakember tudja megoldani!

Biztonságos-e az egérirtás?

A szakembereink által felhasznált rágcsálóirtószer BITREX védelemmel van ellátva. Ez egy rendkívül keserű anyag, melynek ízét az egér nem érzi. A háziállatok és emberek számára rendkívül kellemetlen keserű ízhatású, esetlegesen szájba véve a gyermek azonnal kiköpi. Rágcsálók irtása során a véletlen mérgezés gyakorlatilag kizárható! A mérgezett csalétek egy kulccsal zárható etetőszerelvényben (egér dobozban) helyezzük el, melyhez illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá. 

Mennyi idő kell az egerek eltünéséhez?

Nagyon fontos, hogy a szakemberek a terepszemlét követően az etetőszerelvényeket a legmegfelelőbb helyekre rakják le. A mérgezett csalétkek hatásfoka függ az egerek által elfogyasztott mennyiségtől. A véralvadásgátló belső vérzést okoz a egérnél és 1-3 nap alatt elpusztul. Az egérmentesség fenttartása érdekében a mérgezett csalétket rendszeresen, a fogyáshoz mérten pótolni kell az etetőszerelvényben.


S.O.S.  EGÉRIRTÁS GARANCIÁVAL

KÉRJE DÍJMENTES SZAKTANÁCSADÁSUNKAT!


Ha vállalkozásunkra bízza a szakszerű egérirtást, mi segítünk Önnek  megszabadulni az összes rágcsálótól! Nem ismerjük a "lehetetlent" a fészkek elhelyezkedésével kapcsolatban.


Miért fontos védekezni a házi egerek elszaporodása ellen? 

Az egerek nem csak anyagi kárt okoznak, hanem az egészségre is veszélyt jelentenek, főleg az ürülékük és vizeletük is nagy szerepet játszik a különböző betegségek terjesztésében. A fertőző agyhártyagyulladást, iszaplázat és a salmonellosist is terjeszthet az emberre. A élelmiszert és a takarmányt válogatás nélkül fogyasztja. Egy egér a testsúlyának 10% -át eszi meg naponta és eközben szennyezi is. A folyamatos rágásával a lakásban mindent válogatás nélkül összerág. A terményeket és a termények tárolására szolgáló helyeket is károsítja. Tevékenysége során jelentős károkat okozhat az elektromos vezetékekben és eszközökben (pl.: számítástechnikai eszközök) is.

CYLEX