Bolhairtás Szolnokon és környékén

Ha nem csípi, hogy megcsípik!

Apró ide-oda pattogó kis lényeket fedezett fel környezetében? Lehet, hogy bolha telepedett meg az otthonában?


Hogyan vesszük fel a harcot a bolhák ellen? 

A kapcsolatfelvételt követően a vállalható legrövidebb időn belül fogunk kimenni Önhöz, sürgős esetben akár 2 órán belül. A bolhák irtásánál kombinált eljárást alkalmazunk, ami permetezésből majd kiegészítő eljárásként hidegködképzéséből áll. Először permetezéssel tartós méregmezőt hozunk létre. A lakóhelyiségek, pincék, ólak, istállók padlózatának teljes egészében, míg az oldalfalakat 1 méter magasságig fogjuk tartós hatású rovarirtó szerrel permetezni. Különös figyelmet fordítunk a padló és a falak réseinek, repedéseinek kezelésére. Majd egy speciális, hidegködképző generátorral kiűzés céljából "ködöt" hozunk létre, hogy a rejtekhelyét a rovar elhagyva az előre létrehozott méregmezőbe meneküljön és elpusztuljon. A bolhairtás során felhasznált szerek semmi kockázatot nem jelentenek, és az esetleges szagok is rövid időn belül eltűnnek.

Ne távolítson el a területről semmit (kivételt képeznek a háziállatok). Bármely ruhanemű, ágynemű, bútor, kép, használati tárgy, játék plüssfigura stb. a fertőzött területről történő kidobása, elhurcolása a bolhák szétszóródását és további fertőzés kialakulását okozhatja. Amennyiben van háziállata pl.: kutya, macska akkor mindenképpen keresse fel állatorvosát vagy vegyen bolha nyakörvet, ugyanis annak ellenére, hogy a kutyánk, macskának saját bolhája van az emberbolha még is felkeresheti háziállatunkat is. A kezelést követően a helyiséget kb.1,5-2 órára el kell hagyni majd az idő lejártával alaposan ki kell szellőztetni. A bolhairtás után a padlót ugyanis a felszáradásig egyáltalán nem lehet majd használni. A bolhairtás nem mindig szagtalan, de igyekszünk úgy irtószert választani, hogy az a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon, de garantáltan eredményt hozzon. A ruhaneműt és textíliákat, ami mosható minimum 60 fokon mossuk ki. Azok a felületek melyek nem mosshatoak, gőzöléssel vagy gőzölős vasalással is hőkezelhetők. Ezeket a ruhaneműket ne csomagoljuk el az irtás idején, mert félő hogy a bolha is becsomagolásra kerül.


Miért fontos védekezni a bolhákkal szemben? 

A bolha néhány, vér útján terjedő betegség transzportőrje lehet, de előfordul, hogy kutyagalandféreggel is megfertőzi az embert. A legtöbbször azonban a bolhacsípés nem több mint 1-2 nap alatt elmúló, de addig kínzóan viszkető kellemetlenségénél. Néha előfordul, hogy érzékeny egyéneknél csalángöb (urticaria), duzzanat jön létre. A rovar főleg az alsó végtagokat és a törzset csípi előszeretettel. A másodlagosan fellépő fertőzéseket elkerülhetjük, ha az apró sérüléseket nem dörzsöljük nem vakarjuk.


Gyakori kérdések a bolhákkal kapcsolatban

Honnan tudhatom meg a bolha jelenlétét a lakásomban?

Általában a házikedvenceken lehet leghamarabb észre venni, de az egyes bolhafajok gazdafajlagossága nem szoros, a kutya és a macska bolhája is szívhat vért emberből. Ha nincs a lakásban házikedvenc akkor a bolhacsípést  onnan lehet felismerni, hogy leginkább a lábon, lábfejen találhatóak, és meglehetősen fájdalmas. A bolha ránk ugorhat akár egy moziban vagy  esetleg tömegközlekedésen. Az ilyen esetben azonban csekély darabszámról van szó, az aktuális ruházatban megbúvó bolha szinte kizárt hogy elszaporodjon a lakásban. A bolha lárvája viszonylag lassan fejlődik ki a takarított, higiénikus környezetben. 

Kell-e szakember a bolhairtáshoz?

A házikedvencek bolhamentesítése megoldható házilag is, viszont a lakásban elszaporodott bolhák irtása szakembert igényel. A bolha a petéit az Ön padlójára rakja, mindenhol a lakásban, ezért az egész padlózatot kezeljük a lakásban, valamint a falat félméteres magasságig. Egy lakás padlójára 3-5 liter irtószert használunk el, amit ha Ön a boltba megvásárolna legalább 2-3 szorosát kellene kifizetnie, nem is beszélve arról, hogy a eredményességét semmi sem garantálja. 

Mit kell tennem az irtás előtt és után?

Ha van házikedvenc az első lépés a fertőzött állat kezelése cseppekkel, bolhairtó nyakörvvel, ha szükséges gyógyszerrel. Ha ez megoldódott, hívhatja szakembereinket. Mielőtt kiérkezünk, érdemes mindenképpen felmosnia, mivel a padlót irtás után nem lehet felmosni a bolhák pusztulásáig. Irtás után ki kell mosni a használatban lévő ruhákat, ágyneműket, takarókat legalább 60 fokon.

El kell hagynom a lakást?

A permetezés esetében nem kell elhagyni a lakást. Amennyiben a fertőzöttség mértéke megköveteli a  kiűzőszer hidegködképzéssel való kijuttatását, a kezelt területet 2 órára szükséges elhagyni, még a köd leszáll. Előnye, hogy drasztikusabb, gyorsabb hatást érünk el vele, és kevesebbszer szükséges az irtást ismételni.S.O.S. BOLHAIRTÁS

KÉRJE DÍJMENTES SZAKTANÁCSADÁSUNKAT!


Ha vállalkozásunkra biza a szakszerű bolhairtást, az irtás minőségét garantáljuk!

Mi nem ismerjük a "lehetetlent", meg lehet tőlük szabadulni.
CYLEX