Hangyairtás Szolnokon és környékén

Ha ellepik házát, ne dézsmálják spejzát!

Folyamatosan úgy érzi hogy átjáróház az otthona? Állandó vendégei dézsmálják a kamrát?

Ha minden napja úgy indul, hogy kerülgeti a hangyák vonulását vagy már a gyermeke sem tud nyugodtan játszani! Netán a kertben pihengetve már a lábán vonulgat az egész csapat. Azon gondolkodik mit csináljon, hogy lehetne eltüntetni az egész hangyabolyt?   


Hogyan vesszük fel a harcot a hangyák ellen? 

A kapcsolatfelvételt követően a vállalható legrövidebb időn belül fogunk kimenni Önhöz, sürgős esetben akár 2 órán belül. A hangyairtásnak az a lényege, hogy nem csak a dolgozó hangyákat pusztítjuk el, hanem az egész kolóniát a királynővel együtt. A hangyák ellen permetezéssel, mérgezett csalétek (gél) kihelyezésével, vagy a két módszer kombinálásával lehet védekezni.  Az általunk felhasznált hangyairtó szerek szigorú hatósági vizsgálatokon (Országos Tisztifőorvosi Hivatal) estek át, OTH engedélyszámmal rendelkeznek, teljesen veszélytelenek. A szakszerűen végzett hangyairtás során az egészségügyi kockázat kizárható. A szabadtéren ( kertben, házfal tövénél, teraszon, járdán, dísznövények környékén stb.) nagy hatásfokú, nagy nyomású porozószeres technológiát alkalmazunk.

Miért fontos védekezni a hangyák elszaporodása ellen?

A háztartásokban, irodákban, élelmiszeripari egységekben és a vendéglátásban gyakran előforduló kártevő. Megjelenésük egészségügyi veszéllyel nem jár, ugyanakkor jelenlétük zavaró. Élelmet találva akár több száz példány vonulhat lakásunkban, környezetünket, élelmiszereinket ellepve. A komolyabb kártétel azonban az amit nem látunk, mivel az épületek falaiban szövevényes járatokat vájnak és ezzel az épületek falait rongálják. 


Gyakori kérdések a hangyairtással kapcsolatban

Kell-e szakembert hívni a hangyairtáshoz?

A házi praktikákkal részben  meglehet oldani a vonuló hangyák irtását, de a hangyabolyt nem lehet kiirtani. A házilagos irtásnak több módszereit hallottuk pl. bóraxot és porcukrot 1:1 arányban való összekeverése, majd kiszórása a hangyák közelébe. Ez a módszer elképzelhető, hogy hatásos lehet mivel a bórax megöli a hangyákat a porcukor pedig oda csalogatja. A szakemberein ezt a módszert nem javasolják, mert veszélyes az emberre és az állatra! A bórax a szervezetbe jutása esetén vese és májelégtelenséget okozhat. A sütőporos, szódabikarbónás, illóolajos megoldások sokszor csak elterelik a hangyák közlekedési útvonalait, a probléma gyökerét nem szüntetik meg. A hangyaírtásnál a nem látható fészkek megszüntetése a legfontosabb. Ehhez szükség van a szakemberein közremükődésére és a nagy hatástartósságú irtószerek használatára.

Mennyi idő kell, hogy eltűnjenek a hangyák?

A hangyaboly kiirtása a boly nagyságától függően 2-3 hetet is igénybe vehet. Általában egy irtás nem szokott  elég lenni, mivel el kell éri, hogy a hangyák a mérgezett csalétket levigyék a fészekbe és a királynőt valamint a bolyt elpusztítsa.

Mit kell tennem a hangyairtás előtt?

Az irtás előtt semijen előkészület nem szükséges, minden marad a helyén a lakásbab. Felmosni azonban érdemes, mert a kezelést követően a hangyák elpusztulásáig csak száraz takarítás (porszívózás, felsöprés) a javasolt. A felmosást csak az irtószer mentes területeken lehet elvégezni.

Az irtószer ártalmas a gyerekekre, házikedvencekre? 

Az irtószer kizárólag hidegvérű rovarokra hat, melegvérű élőlényekre teljesen ártalmatlan.
S.O.S. HANGYAIRTÁS

KÉRJE DÍJMENTES SZAKTANÁCSADÁSUNKAT!


Ha vállalkozásunkra bízza a szakszerű hangyirtást, segítünk Önnek megszabadulni az egész bolytól! Mi nem ismerjük a "lehetetlent" a fészek(k) elhelyezkedésével kapcsolatban.


CYLEX