Patkányirtás Szolnokon és környékén

Patkányok portyáznak portáján?

Patkány a legfertőzőbb rágcsáló egyike! A jelenléte nagy veszélyt jelet számunkra, mivel nagy a fertőzést terjesztő kockázata, és az általa okozott károk sem elhanyagolhatók!

Ha otthona környékén már látott patkányt, sajnos nagy esélye van, hogy közvetlen környezetében valamikor megjelenik. Az is lehet, hogy csak átmegy vagy kedvező körülmények esetén "tanyát ver". A gyors szaporodásuk, undort keltő megjelenésük és a kártékony életvitelük sok problémát okozhatnak. Egyetlen patkány élettere akár 300-500 m sugarú terület is lehet, amibe beletartoznak a környező szomszédok is. Ez az a terület, amin belül le éli az életét. Ezért a patkányirtáskor a legfontosabb szempont, hogy az körültekintő legyen. A másodlagos mérgezés teljes kizárása végett az óvintézkedések szigorú betartása elengedhetetlen. A patkány elhordja a talált élelmiszert, így elhordhatja a helytelenül kihelyezett mérgező csalétkeket is. Ezért minden esetben csakis szakembere biza a patkányirtást!


Hogyan vesszük fel a harcot az patkányok ellen?

Az alapos helyszíni felmérésünket követően meghatározzuk a legfertőzöttebb területeket. A következő lépésben előkészítjük az irtáshoz szükséges eszközöket és irtószereket. A rágcsálók irtásához általában véralvadásgátló hatóanyagot tartalmazó úgynevezett "második generációs" (II. forgalmi kategóriás irtószer, kizárólag engedéllyel vásárólható) mérgezett csalétkeket (szemes vagy blokk formában) használunk fel. Kulccsal zárható, a szélsőséges időjárásnak is ellenálló, műanyag, számozott, felirattal ellátott úgynevezett "patkányetető szerelvényekben" (patkányládákban) helyezzük ki, a vonulási útjai mentén. Olyan  véralvadásgátló mérgezett csalétket használunk, melyek eredményesen irtják a patkányokat akár már egyszeri fogyasztás alkalmával is. Az általunk felhasznált rágcsálóirtó szerek és a patkányetető szerelvények a kötelező kártevőirtó jogszabályok által előírt feltételeknek 100%-ban megfelelnek, és garantált minőséggel rendelkeznek. Így a "szabványos" etetőszerelvényből a mérgező csalétek kijutása lehetetlen. A házi kedvencek és a haszonállatok biztonságban vannak a mérgezés lehetőségétől. Az etetőszerelvényt a lehetőségekhez mérten rejtve szoktuk kihelyezni (pl: raklap alá, lépcső alá, farakás mellé, padlásra stb.). 


Gyakori kérdések a patkányirtással kapcsolatban

A patkány jelenlétét, hogy ismerem fel?

A patkányok általában az épületek pincéjében, padlásán, csatornarendszereiben élnek, vidéken az istálók, ólak, farakások környékét is nagyon kedvelik. Ezeken a helyeken készít magának járatokat és üreget, de a számára nem ideális környezetben is képes búvóhelyet találni az épület bármely pontján. A patkányokat a rágási nyomukról is fellehet ismerni, mintha két darab apró vésőnyom lenne párhuzamosan egymás mellett. A patkányok jellemzően csapások mentén közlekednek. Az ürüléknyomuk jellegzetes barnásszürke, kapszula formájú kb. 2 cm hosszú és 0,5 cm széles. 

Kell-e szakembert hívni a patkányirtáshoz?

A nyaktilós csapda kihelyezése házilag egy patkány esetében hatásos is lehet, de veszélyes is a kézre csapódása miatt. Szakembereink nem javasolják a patkányirtást további házipraktikák használatával, de még a boltban vásárolt rágcsálóirtószereket sem! A patkány mentességet a megelőzéssel és a szakembereink által használt második forgalmi kategóriás rágcsálóirtószerekkel lehet elérni. Az általunk használt mérgezett csalétkek hatóanyaga (véralvadásgátló) lényegesen nagyobb mint a kiskereskedelmi forgalomban kapható csalétkeké. Azt azonban kijelenthetjük, hogy a patkányirtás esetében a véralvadásgátló hatású irtószerek zárt kihelyezését tekinthetjük a leghatékonyabb módszernek. A patkányirtás ezen módszere költséghatékony, diszkrét, a kihelyezett etetőszerelvények teljesen gondozásmentesek. A hatékony és hosszútávú patkánymentesség fenttartását csak szakember tudja megoldani!

Biztonságos-e a patkányirtás?

A szakembereink által felhasznált rágcsálóirtószer BITREX védelemmel van ellátva. Ez egy rendkívül keserű anyag, melynek ízét a patkány nem érzi. A háziállatok és emberek számára rendkívül kellemetlen keserű ízhatású, esetlegesen szájba véve a gyermek azonnal kiköpi. Rágcsálók irtása során a véletlen mérgezés gyakorlatilag kizárható! A mérgezett csalétek egy kulccsal zárható etetőszerelvényben (patkány ládában) helyezzük el, melyhez illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá.

Mennyi idő kell a patkányok eltünéséhez?

Nagyon fontos, hogy a szakemberek a terepszemlét követően az etetőszerelvényeket a legmegfelelőbb helyekre rakják le. A mérgezett csalétkek hatásfoka függ a patkányok által elfogyasztott mennyiségtől. A véralvadásgátló belső vérzést okoz a patkánynál és 1-3 nap alatt elpusztul. A patkánymentesség fenttartása érdekében a mérgezett csalétket rendszeresen, a fogyáshoz mérten pótolni kell az etetőszerelvényben.S.O.S. PATKÁNYIRTÁS GARANCIÁVAL

KÉRJE DÍJMENTES SZAKTANÁCSADÁSUNKAT!


Ha vállalkozásunkra bízza a szakszerű patkányirtást, segítünk Önnek megszabadulni az összes rágcsálótól! Mi nem ismerjük a "lehetetlent" a fészkek elhelyezkedésével kapcsolatban.


Miért fontos védekezni a patkányok elszaporodása ellen?

A raktározott élelmiszereket ürülékükkel és vizeletükkel egyaránt szennyezik. A testtömegük 10%- ának megfelelő (kb.:10-20 kg patkány/év) mennyiségű táplálékot is képesek elfogyasztani, így jelentős gazdasági károkat okoznak. Rágássukkal nagy kárt is képesek okozni pl. csomagolásokon, szigetelőanyagokon, fapadlókon, csővezetékeken és elektromos vezetékeken. Fertőző betegedések kórokozóinak terjesztésében is főbb szerepet játszanak pl. paratífusz, patkányharapásos láz, pestis, sertés pestis, leptospirosis, salmonellosis, trichinellosis, veszettség, fertőző agyhártyagyulladás stb.

CYLEX