Légyirtás Szolnokon és környékén

Legyen előrelátó, ne légyellátó!

Nem a nyugalom, hanem a legyek lengik körül? Ne legyen a legyek áldozata! Üssön többet egy csapásra! Ha nem megy? Bízza az irtást szakembereinkre!

A legyek fertőzést okozhatnak
A legyek fertőzést okozhatnak

Hogyan vesszük fel a harcot a legyek ellen? 

A kapcsolatfelvételt követően a vállalható legrövidebb időn belül fogunk kimenni Önhöz, sürgős esetben akár 2 órán belül. A légyirtás zárt térben a szükséges biztonsági intézkedések elvégzése után rovarirtószeres permetezéssel, hidegköd képzéssel vagy csapdák, illetve mérgezett csalétek kihelyezésével történik. A kezelés során használt vegyszerek illetve a mérgezett csalétek csak a hidegvérű rovarokra hatásos. A kezelés közben a kezelt területről az állatokat ki kell vinni.

Permetezéssel és hidegködképzéssel (kombinált eljárás): Először a permetezéssel méregmezőt alakítunk ki a legyek gyakran látogatott helyeinél a mennyezeten, oldalfalakon, tartóoszlopokon, ajtókon és ablakokon, ahol a légy a kontakt hatású szerrel érintkezve elpusztul. Kiegészítő eljárásként speciális hidegködképző generátorral ködöt hozunk létre. A légtérkezelés nagy előnye a gyors eredményre vezető taglózó hatás (azonnali ölőhatás), ami azonban a köd elültével megszűnik, ezért megelőző védekezés (tartós méregmező) nélkül a terület újra fertőződhet. 

Mérgezett csalétekkel: A csalétkeket leginkább péppé keverve, ecsettel felkenve illetve kihelyezhető (szóródó) formában használjuk, ritkábban tovább hígítva, permetezve juttatjuk ki. Permetezésnél ügyelünk, hogy "felnyalható" vastagságú csalétekréteget juttassunk ki a legyek által leggyakrabban látogatott helyekre. A permetezés és a csalétkek alkalmazása hosszú hatástartalmat biztosít. A megfelelő helyekre kijuttatva nagy hatékonyságú irtást tudunk végezni.


Miért fontos védekezni a legyek elszaporodása ellen?

A házi legyek a táplálkozási szokásukból kifolyólag élelmiszereink rendszeres látogatói. A különféle bomló szerves anyagokat (pl. trágyát, ürüléket, szemetet) nemcsak peterakás, hanem táplálkozás és folyadékpótlás céljából is felkeresik, ezáltal közegészségügyi szempontból kártevőnek minősülnek. A kórokozók a légy lábán, testén, szárnyain, szívókáján tapadnak meg majd onnan lesodródva (pl.: tisztálkodás során) fertőzhetik meg az élelmiszereket. A kórokozók a rovar tápcsatornájába is bekerülhetnek, ahol elszaporodhatnak és sokáig életképesek. A tápcsatornába jutott kórokozók részben a legyek ürülékével, részben pedig a táplálkozásuk alkalmával jutnak a külvilágba. A legyek többféle fertőző betegséget is terjeszthetnek, többek között a kolerát, tífuszt és vérhast.  

Mit tegyünk a legyek megjelenése ellen?

A légyirtás akkor válik szükségessé, ha a legyek szaporodásához szükséges életfeltételek folyamatosan adottak. A legyek számára szükséges életkörülmények megszüntetésével a légyirtás szükségességét akár meg is előzhetjük. A keletkező hulladékot jól záró edényekben, zsákolva célszerű elszállításig tárolni, a ház körüli állatok trágyáját lefedve tartani. A folyamatosan tisztán tartott portán a legyek túlzott elszaporodásának esélye kisebb, így a szakember által végzett légyirtás akár meg is előzhetjük.  


S.O.S. LÉGYIRTÁS

KÉRJE DÍJMENTES SZAKTANÁCSADÁSUNKAT!

CYLEX