Nyest kiűzés Szolnokon és környékén

Nyestek nyomulnak padlásán?

Nem tud aludni a padlás felől hallható dobogó hangoktól? Valószínűleg  nyest család vette birtokba a padlását!


A városiasodott nyest nagyon rafinált állat, a régi praktikák már sokszor kudarcot vallottak. Talán a legtöbbet már Ön is kipróbálta. Ha megszeretne megszabadulni a nyestektől, vissza szeretné kapni nyugodt éjszakáit, ne próbálkozzon tovább!

AZ EREDMÉNYES NYEST KIŰZÉS SZAKEMBERT IGÉNYEL!  


Hogyan vesszük fel a harcot a nyestek ellen? 

A kapcsolatfelvételt követően a vállalható legrövidebb időn belül fogunk kimenni Önhöz, sürgős esetben akár 2 órán belül. Kettőféle védekezési technológiát alkalmazunk, az egyik a porozásos a másik az állat élve befogása. Az egyik és a leghatékonyabb kiűzés a porozásos módszer, mely a nyest szaglását erősen zavaró, szájába jutva a nyálkahártyáját keserűen irritáló készítmény. Egy speciális nagy nyomású porozó készülékkel kijuttatott por maximum néhány órán belül teljesen leülepszik a felületekre. A padláson hancúrozó nyest felveri a port, így a talpára, és a bundájára kerül a leülepedett keserű por. A szőrére rátapadt erősen zavaró illattal találkozik először, majd a bundáját tisztítva megérzi annak kellemetlen keserű ízét is. Az érzékszerveit elkezdi irritálni, és rendkívül kellemetlenné teszi a nyest számára a padláson való tovább tartózkodást. A későbbiekben más búvóhely után fog nézni. A por várható behatási ideje 1,5- 2 év. 

A másik módszer a csapdával történő élve befogása, mivel a nyest nagyon óvatos és ravasz állat, így a befogása sem egyszerű. A befogása nem a leghatékonyabb eljárás. A befogását követően elkel szállítani, majd  szabadon kell engedni. Több nyest befogása esetén, ahányat be kell fogni, annyiszor el is kell valahol engedni, és annyiszor fel kell állítani, majd álcázni kell a csapdát. Az első állat befogását követően a még ott maradtak óvatosabbak lesznek, így a befogásuk több időt vesz igénybe. Eközben folyamatosan fogja hallani a randalírozását, tovább károsítják a szigetelést, vagy a vizeletükkel, ürülékükkel szennyezik a területet. A nyestek befogása ezzel a módszerrel nem a leggazdaságosabb és sokszor a hatékonysága is elmarad a vártnál. Arról nem is beszélve, hogy nagyon időigényes és sok munkát, odafigyelést igényel. Nem az élve befogó csapda a drága, hanem a befogási idő között okozott károk, viszont vannak olyan helyek ahol nem lehet a porozásos módszert alkalmazni ott a csapda kihelyezése a legalkalmasabb védekezés.  

FONTOS!   A nyest védett állat, a megölésével bűncselekményt követ el, mely akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az EU normák szerint a csapóvasak és egyéb ölő és csonkoló módszerek is tiltottak. A BTK C. 2012 évi törvény XXIII. fejezetének 245.§-a utal rá. 


Gyakori kérdések a nyestkiűzéssel kapcsolatban

Nyest vannak a padláson! Mit csináljak?

A házi praktikák nem oldják meg a problémáját! A nyest kiűzését nem oldja meg a padlásra felrakott kutyaszőr csomó, a kátrányba, petróleumba, gázolajba mártott rongy sem megoldás valamint az egyéb régi népi hagyományok sem űzik ki a nyestet. Az ultrahangos nyestriasztó szimpatikus választás lehet, hiszen nem tesz kárt az állatban, de azonban a hatása kétséges. Az élve befogó csapdával pedig nagyon nehéz befogni a rafinált nyestet. A nyestriasztó aeroszol hatásos lehet az autók motorterében, de a padlásra nagyon költséges megoldás és munkaigényes. Mielőtt a fentiekből kipróbálná valamelyik praktikát, kérje díjmentes szaktanácsadásunkat még ma! Hívjon minket bizalommal!

Kell-e szakembert hívni a nyest kiűzéséhez?

A nyest kiűzéséhez egy speciális eszköz és kiűzőszer is kell, hogy a megfelelő hatást elérjük. Mindenképpen forduljon szakembereinkhez, hogy a nyestektől minél hamarabb megszabaduljon és nyugodt éjszakái legyenek. A nyest kiűzést a lehetőségekhez mérten 1,5-2 év garanciával vállaljuk!

Milyen károkat okoz a nyest?

A károkozásuk meglehetősen nagy, mivel az ürülékével, vizeletével szennyezik a padlás egész területét. Az erős kellemetlen szag megjelenhet idővel a lakótérben is. További jelentős károkat okoznak az épület szerkezetében, szigetelésében, vezeték rendszerében. Viszont a nyestet a hasznos állatok közé sorolják, mivel megeszi az apró rágcsálókat is. Az biztos, hogy ahol nyest van a padláson, ott nincs egér!

Nyest kiűzése azonnali megoldást jelent?

Igen! A speciális nagy nyomású porozásos technológia használata a kiűzőszerrel együtt nagy  hatásfokú. A por kijuttatása után nyest azonnal fejvesztve menekül a kezelt területről. A porozást követően 1,5-2 évig nyestmentes lesz a terület!
S.O.S. NYEST KIŰZÉS GARANCIÁVAL

KÉRJE DÍJMENTES SZAKTANÁCSADÁSUNKAT!


Ha vállalkozásunkra bízza a szakszerű nyest kiűzést, segítünk Önnek megszabadulni a nyestektől és ürülékeitől! Nem ismerjük a "lehetetlent" a fészek elhelyezkedésével és felszámolásával kapcsolatban.


Miért fontos védekezni a nyest letelepedése és elszaporodása ellen?

A kölyök nyestek olyan aktívak, mint szüleik, hangoskodnak, hancúroznak, mindent megrágnak, lyukat, járatokat vájnak a szigetelő anyagokba. A tetőterek fa burkolatát teljesen szétrágják. A nyest a területjelző ösztönéből kifolyólag mindent megjelöl a vizeletével, az ürülék szaga is nagymértékben érezhető padlástérben. A gépjárművekben tett károk sem elhanyagolhatóak! 


CYLEX