Darázsmentes nyár

A mediterrán időjárásnak köszönhetően hazánkban is egyre melegebbek a telek, a rovarok nagy része sem fagy meg, könnyedén átvészelik ezt az időszakot, igy van ezzel a darazsak királynője is. Az enyhe telet követően, már kora tavasszal elkezdik a fészekrakást és a szaporodást. A hőmérséklet növekedésének következtében a rovarok egyre nagyobb létszámban kezdenek repkedni, és ezzel folyamatosan fokozódik a csípésveszély. A tavasz és a nyár jelentése így sajnos már nem csak arról szól, hogy felhőtlenűl napozgat, grillezgett vagy éppen kortyolgat egy hűsítő italt a teraszon vagy a kertben, hanem meg kell osztania a kényelmi komfortját egy egész darázsrajjal. Ami a legbosszantóbb az egészben, hogy szó szerint kiszúrnak Önnel, és mindig ezek a fránya darazsak jönnek ki győztesként! De van megoldás a darázsmentes nyárra!!

Előzze meg a darazsak beköltözését több módszerrel:

A kártevőirtásban a "megelőzés" még fontosabb, mint az irtás! A darazsakra is igaz ez, a megelőzés ebben az esetben lényegesen kedvezőbb min más rovarnál, mivel itt kétféle módszerrel is megoldható. Az egyik módszer talán a leg általánosabb és akár végleges megoldást is jelent a darazsak ellen, viszont egyes esetekben nagy beruházást jelenthet. A költséghatékonyság érdekében nem mindenütt javasoljuk! Részletek a "Tippek a darazsak által okozott károk megelőzése" oldalon.....   

A másik módszert szakembereink olyan helyekre ajánlják, ahol tavasztól - őszig szezonális jelleggel szeretnének megszabadulni a szúrós behatolóktól, vagy a családnak valamelyik tagja allergiás a darázscsípésre. Szeretnék élvezni a környezett adta lehetőségeket! 

Hurrá "darázsmentes nyár" kell:

Szakembereink nagy tapasztalattal rendelkeznek a teljeskörű nagy nyomású porozásos, darázs megelőzési módszernek a hatásoságával kapcsolatban. Tavasszal április, május környékén már megkezdjük a kezelést, aminek hatása egészen őszig kitart, egyes esetekben még a következő évre is kiterjed. A teljeskörű nagynyomású porozásos módszeren azt értjük, hogy az épület padlását, ha lehetséges teljesen beporozzuk vagy a cserép végződésénél az eresz és a fal közötti takarólécek belső részét porozzuk be, körbe az épületen. Alsóépületnél, garázsnál, terasz esetében is ezt a módszert alkalmazzuk. A kertben elhelyezett csőkarók és a kerítés nyitott végű tartócsövei beporozása is nagyon fontos, mivel előszeretettel raknak fészket bele. A porozás hatásának idejét nagyban befolyásolja a hely adottságai, a víz, a pára és a nagy levegő mozgás csökkentő tényezők lehetnek. Ezzel a módszerrel megelőzhető a darázsfészkek lerakása és az állandó nagy létszámú darazsak jelenléte az otthonunk környékén. Az idegenlégiós rovarok, amelyek innen onnan beszálnak a kertbe vagy otthonába azokra csakis az üzletben kapható aeroszol vagy a házipraktikás megoldások alkalmazhatóak. Részletek "Jó tanácsok és megoldások, ha nekifog" oldalon.....

Ne hagyja, hogy a darazsak elvegyék a kedvét a megérdemelt nyugodt pihenéstől, kikapcsolódástól! Mi azért dolgozunk, hogy Önnek újra és folyamatosan darázsmentes napjai legyenek. Ha további kérdései lennének bármilyen rovarral vagy rágcsálóval kapcsolatban kérje "díjmentes szaktanácsadásunkat" a nap 24 órájában. 

Hívjon még ma a +36/ 70 3841962 -es telefonszámon, állunk rendelkezésére! 

CYLEX