Házilagos csótányirtó praktikák

Természetesen házi gyógymódokkal

Ha szeretne megszabadulni a csótányoktól olyan vegyszerek nélkül, mint a bombázás, párásító vagy spray, szerencséje van. Van egy maroknyi hatékony otthoni jogorvoslat, amellyel ezek a csúnya lények összecsomagolhatók, és sok közülük nem káros a gyermekekre vagy a háziállatokra.

Íme néhány, amit ajánlunk:

1. Kovaföld

A kovaföld , vagy röviden DE, kiváló természetes rovarirtó szer . A porított, megkövesedett algákból álló DE részecskék élesek és kiszáradnak. Amikor a csótányok érintkezésbe kerülnek a DE-vel, az károsítja külső csontvázukat, és halálra kiszárítja őket.

Vásároljon élelmiszer-minőségű DE-t, és szórjon világos bevonatot minden olyan felületre, ahol csótánytevékenységet észlelt.

Előnyök : Hatékony, megfizethető, biztonságos gyerekek és háziállatok számára

Hátrányok: Rendetlen, újra kell alkalmazni, minden DE kezelés után meg kell találnia és meg kell semmisítenie az elhullott csótányokat

2. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljunk a csótányoktól – és valószínűleg már van a spájzban. Barkácscsali készítéséhez vágj fel egy marék hagymát, és szórd meg szódabikarbónával.

Helyezze ezt az előételt egy sekély edénybe bárhol, ahol csótányi tevékenységet észlelt. Amikor a csótány elfogyasztja a szódabikarbónát, az gázokat hoz létre a csótányok gyomrában, amitől azok szétrepednek.

Előnyök : Hatékony, nem mérgező, megfizethető

Hátrányok: A háziállatok fogyaszthatják a hagymás keveréket (a hagyma mérgező a kutyák számára), rendetlen, megköveteli az elhullott csótányok felkutatását és ártalmatlanítását.

3. Bórsav

A bórsav egy természetben előforduló vegyület. Víz és bór keveréke, megjelenik a gyümölcsökben és a növényekben.

És bár ártalmatlan az emberekre és a háziállatokra, halálos a csótányokra. Amikor a csótányok érintkezésbe kerülnek a bórsavval, az a lábukra és a szárnyaikra tapad. Amikor lenyelik a port, az a csótány ideg- és emésztőrendszerére hat – gyorsan elpusztítja azt .

Ahhoz, hogy bórsavat használjunk a csótányok eltávolítására, szórjunk enyhe porral egy papírtányért. Tegyen egy narancshéjat vagy egy kanál mogyoróvajat a tányér közepére, és tegye az egészet bárhová, ahol csótány tevékenységet észlel.

Előnyök : Hatékony, megfizethető, természetes, nem mérgező, könnyű

Hátrányok : Rendetlen lehet, több alkalmazást vagy kezelést igényel, nem biztos, hogy ideális házi kedvencekkel vagy kisgyerekes otthonokban, megköveteli az elhullott csótányok felkutatását és ártalmatlanítását

4. Borax

A Borax egy könnyen beszerezhető mosószer, amely kiválóan alkalmas a csótányok elpusztítására. A legjobb eredmény érdekében keverje össze egyenlő arányban a bóraxot és a fehér asztali cukrot. Porolja ki a keveréket minden olyan helyen, ahol csótányi tevékenységet látott. Amikor a csótányok elfogyasztják a bóraxot, az kiszárítja és gyorsan megöli őket.

Előnyök: Hatékony, megfizethető, elpusztítja a felnőtt és a baba csótányokat egyaránt

Hátrányok: Rendetlen lehet, újra kell alkalmazni, meg kell találni és eltávolítani az elhullott csótánytesteket

5. Citrusfélék

A citrusfélék ízletes csemege az emberek számára, de riasztó a csótányokkal szemben. A citrom illata kifejezetten elriasztja a csótányokat. Adjon hozzá néhány csepp citromolajat a padló felmosásához használt vízhez. Az illat nem lesz észlelhető az emberek számára, de csótányokat küldhet belőle.

Előnyök: Hatékony, megfizethető, ideális gyermekek és házi kedvencek otthonába

Hátrányok: Nem pusztítja el a csótányokat, csak elriasztja őket

6. Illóolajok

Az illóolajok kiváló természetes csótányriasztók. A legjobb eredmény érdekében vásároljon borsmenta vagy citromfű illóolajat, és keverje össze egy kis vízzel. Permetezze a keveréket bárhová, ahol csótányt látott.

Előnyök: Hatékony, megfizethető, biztonságos gyerekek és háziállatok számára, nem mérgező

Hátrányok: Nem pusztítja el a csótányokat

7. Tömítse le az összes belépési pontot

Bár a ragasztócsíkok és a csaliállomások hatékonyak lehetnek a csótányok megszabadulásában, nem tesznek sok hasznot, ha folyamatosan új csótányok érkeznek otthonába. Ezt szem előtt tartva használjon tömítőanyagot a rések és a lehetséges belépési pontok lezárására. Fokozottan ügyeljen a falak vagy csempe közötti hézagokra, az elhasználódott időjárási csíkokra, vagy az ajtó- és ablaktömítések hézagaira.

Előnyök: Hatékony, biztonságos, megfizethető

Hátrányok: A tömítés idővel elhasználódik, ezért rendszeresen ellenőriznie kell a hozzáférési pontokat

Kémiai módszerekkel

Hagyományosabb lehetőségeket keres csótányproblémája megoldására? Íme néhány a leggyorsabb módja annak, hogy megszabaduljon a csótányoktól:

8. Használjon ragasztócsapdákat a problémás területek azonosítására

A ragasztócsapdák hatékony módszer a csótány problémás területeinek azonosítására és a fertőzések megoldására.

A csapda illata becsalja a csótányokat, és amint rálépnek a csíkra, a ragasztó csapdába csalja őket.

A legjobb eredmény érdekében helyezzen boltban vásárolt ragasztócsíkokat minden olyan helyre, ahol csótánymozgást észlelt, beleértve a hűtőszekrény mögé vagy a mosogató alá.

Előnyök: Hatékony, biztonságos gyerekek és háziállatok számára (amíg a csíkok rejtve vannak), gyors hatású

Hátrányok : Néhány napig vagy hétig figyelnie kell a csíkokat, és ki kell cserélnie és ki kell cserélnie, amikor megtelnek döglött csótákkal

9. Állítsa be a csali állomásokat

Mi öli meg szinte azonnal a csótányokat? Csaliállomások. Általában ezek a csaliállomások hosszú csőben vannak, és bárhol elhelyezhetők, ahol csótány tevékenységet észlel.

A csali szaga vonzza a csótányokat, akik aztán megeszik a mérget. Amikor a csótány visszautazik szülőhelyére és elpusztul, a többi csótány megeszi, és átadja a mérget a csoporton.

Előnyök : Hatékony, gyors hatású

Hátrányok : Az etetőanyag-állomások nem néznek ki vonzónak egy otthon körül, mérgezőek lehetnek a gyerekekre és a háziállatokra, döglött csótányokat hagynak az otthonban, az elhullott csótányokat a nem célfajok, például madarak és más állatok is elfogyaszthatják – megmérgezve őket.

10. Használjon folyékony koncentrátumot

Vásároljon folyékony csótányriasztó koncentrátumot a helyi lakberendezési boltban. Ezt a koncentrált folyadékot úgy tervezték, hogy hígítsa és olyan repedésekbe és résekbe permetezze, ahol a csótányok szeretnek elbújni.

Ha átfogóbb megoldásra van szüksége, hozzáadhat egy kis koncentrátumot egy felmosóvödörhöz, és felmoshatja a padlót az oldattal. Ez az opció egyik napról a másikra elriasztja a csótányokat, és megakadályozza, hogy visszatérjenek.

Előnyök: Hatékony, gyors hatású, megfizethető.

Hátrányok: Mérgező összetevőket tartalmaz, nem ideális gyermekek és házi kedvencek otthonába.

11. Béreljen irtót

A legjobb eredmény elérése érdekében béreljen fel egy professzionális csótánykezelő csapatot, mint például a Smith's, hogy egyszer s mindenkorra megszabaduljon a fertőzéstől.

A professzionális csapatok tudják, hogyan kell biztonságosan és hatékonyan megtalálni és felszámolni a csótányfertőzéseket anélkül, hogy veszélybe sodorná gyermekeit, háziállatait vagy háztartását.

Előnyök : Hatékony, biztonságos, hosszú élettartamú, képes megbirkózni a csótányfertőzéssel beltéren és otthonon kívül is

Hátrányok: Nagyobb előzetes befektetést igényel, mint a barkácsolási lehetőségek

CYLEX