Hol találok segítséget poloska irtásban?

Nálunk a Kártevőirtó kommandónál gyors segítséget kap!

A szakembereink napjaikat azzal töltik, hogy segítsenek Önöknek a kártevők elleni védekezésben anélkül, hogy károsítanák a környezetüket vagy családjukat. Nap mint nap kapunk hívásokat, hogy segítsünk az ágyi poloska fertőzésben szenvedőknek. Sokan akik  ezzel a panasszal megkerestek minket, kimerítették az összes erőforrásukat a házilagos ágyi poloska irtásukkal kapcsolatban, sikertelenül. Sok időt töltöttünk az ágyi poloska irtási stratégiák kidolgozásával.
Ágyi poloska közelről
Ágyi poloska közelről

Közeli kép az ágyi poloskáról

Hogyan lehet beazonosítani az ágyipoloskát? A kifejlet imágók (poloskák) vörösesbarnák és a méretük kb. mint egy almának a magja, szárnyatlanok és nem ugrálnak. Mászkálnak és gyalogosan csapnak át az ágyon, falon, függönyön, szekrényen és ahol búvóhelyet talál. Az ágyi poloska rejtőzködő, éjszaka mozgó vérszívó rovar. Napközben résekben, repedésekben gyűlnek össze és ritkán mozognak. Az éjszaka nyugalmában bújik elő a búvóhelyéről táplálkozni (vért szívni), majd hajnalban a tér vissza. Az ágyi poloska vonzódik az általunk kilélegzett szén-dioxidhoz, és szereti a test melegét mely főleg ha mozdulatlan, mikor alszik. A jó hír, hogy nem terjeszt fertőző betegséget az emberre. Viszont közvetett fertőzést okozhat, mivel a csípése viszketést, gyulladást, bőrfertőzést, stresszt, szorongást és álmatlanságot okozhat. Az ágyi poloska egy hírhedt makacs kártevő és az irtása minden esetben szakembert igényel.

Mit kell tenni az ágyi poloska elleni küzdelemben

Vegyen a matracra védő, cipzározható huzatot, amely védi a szivacsot és a dobozrugókat.

A jó lezártató és sűrű szövésű huzattal megakadályozhatja a poloska behatolását a matrac belsejébe. Az ágyat tartsa a faltól néhány centiméter távolságra, és ügyeljen arra, hogy az ágyra rakott lepedő, takaró ne érjen a padlóhoz. A poloska csapdákat, ha van helyezze az ágyak, bútorok lábai alá otthonában.

Tömítse el a kis réseket és repedéseket.

Használjon szilikon, gipsz vagy egyéb tömítő anyagokat a rések, repedések betömítésére, ahol ezek a bosszantó poloskák megbújhatnak. Az így lekezelt helyiségekben lényegesen csökkenthető a populáció elszaporodása. A szomszéddal közös falakra fordítson különös figyelmet, mivel a fertőzés továbbterjedése megakadályozható. 

A porszívózás egyéb módszerekkel kombinálva is hatásos lehet.

A porszívózás nem csak a mozgó poloskákat távolítja el, hanem a levedlett kitinpáncéljukat is. A porszívózást követően a porszívózsákot zárjuk le és dobjuk ki, nehogy a poloskák kimásszanak. A porzsák nélküli porszívó esetében a portartó dobozt ürítse ki egy jól zárható nejlon zsákba, majd dobja ki a kültéri kukába. 

A ritkán használt fontos dolgok tárolására használjon átlátszó jól zárható műanyag zsákot. 

A jól zárható zsák megakadályozza a poloska bejutását a zsákban tárolt dolgokba, ilyen pl. az ágyneműtartóban tartott egyéb ritkán használt dolgok. 

Ha már volt otthonában poloska, használjon elfogó csapdákat a rovar újbóli észlelése és ellenőrzése céljából.

A poloska elfogó csapda kereskedelmi forgalomban (szakirányú üzletben) kapható, vagy a legtöbb otthonba található általános anyagok felhasználásával készíthetők.

Az egyéb általános irtószerek részlegesen hatásosak lehetnek, ha megfelelően használja.

Ne feledje, hogy az általános rovarirtószerek csak részlegesen vagy nem pusztítják el az ágyi poloskát. Csak a szakemberek által használt II. forgalmikategóriás irtószerek a legnagyobb hatásfokúak az ágyi poloska irtásában.

Ami nem fog működni az ágyi poloska irtásában

  • ha alkohollal, petróleummal vagy benzinnel dörzsöli be a tárgyakat. Könnyen meggyulladhatnak a cigarettától vagy egyéb szikrától, veszélyezteti az Ön és családja biztonságát.
  • A sokféle régi népi házi praktikák, illó olajok nem bizonyultak hatékonynak.
  • Az otthoni hűtőszekrény és fagyasztó nem elég hideg, valamint az otthonihajszárító nem elég meleg ahhoz, hogy elpusztítsa az ágyi poloskát. A hatékony kezelés érdekében a fertőzött ruhákat jól zárható nejlon zsákba kell rakni, majd 60 fokon ki kell mosni.
  • A kereskedelmi forgalomban kapható egyéb ragadós csapdák nem hatékonyak a poloska elkapásában, hatékony lehet a pókok, csótányok és más bogarak megfogásában.

Az ágyi poloska jelenléte az otthonukban a világ végének érzése lehet, de van lehetőség a kiirtásukra. Az ágyi poloska azonosításával és irtásával kapcsolatos további információkért keresse fel a "Kártevőirtó Kommandó/ ágyi poloska irtás" weboldalát.  Munkáink során nagy figyelmet fordítunk az emberi egészség és a környezet védelmére.

Ne aggódjon az ágyi poloskák miatt! Itt vagyunk, hogy segítsünk!

Kérje díjmentes szaktanácsadásunka, hívjon bizalommal.

CYLEX