A megelőzésre és ellenőrzésre 10 jó tipp

Hogyan kezdje, mit kell betartani

  1. Győződjön meg, hogy valóban ágyi poloska vagy más rovar költözött be otthonába: hasonlítsa össze a látott rovart a weboldalunk  "kártevők összehasonlítása" oldalán, vagy kérje díjmentes szaktanácsadásunkat.
  2. Ne pánikóljon be: az ágyi poloskát nem a legegyszerűbb eltüntetni, viszont nem lehetetlen. A poloskával fertőzött holmikat ne dobja ki, mert a legtöbb kezelhető, megmenthető. Minden fertőzött cucc kidobása költséges, és az ágyi poloska átterjedhet mások otthonába ami stresszel jár. 
  3. Gondólja át milyen módszerrel kezd neki: tájékozódjon az ágyi poloska házilagos irtásának módszereiről, amit a weboldalunk "csináld magad házilag" oldalán el tud olvasni.
  4. Takarítással elérheti a búvóhelyek csökkenését: ne zsúfolja tele otthonát mindenféle kacattal, ne biztosítson a rovaroknak könnyű búvóhelyet. Tiszta, rendezett helyiségben lényegesen könnyebb megtalálni és kiirtani a poloskát. Jól zárható (cipzározható) védőhuzattal megelőzheti a poloska bejutását az ágymatracba. Ügyeljen arra, hogy jó minőségi védőhuzatot vásároljon, mivel így megakadályozhatja a csípések nagy részét.
  5. A rendszeres mosás megoldás lehet: mossa ki rendszeresen 60°C -on az ágynemű huzatot, ágytakarót és minden olyan ruhaneműt ami bírja a magas hőfokot, így megelőzheti vagy éppen csökkenheti a fertőzöttséget. 
  6. A fagyasztás is jó módszernek tűnik, de nem biztos a hatása: a -5°C -os fagy az biztos, hogy elpusztítja az ágyi poloskát, de hosszú ideig a fagyasztóban tartani a ruhát nem célszerű és megoldható.
  7. Pusztítsa el az ágyi poloskát hő alkalmazásával: az otthonuk belső hőmérsékletének (fűtés) megemelése nem fogja megoldani a problémát. A sikeres hőkezeléshez speciális berendezésre és 45°C -foknál magasabb hőmérsékletre van szükség. Nyáron a ruhaneműk fekete műanyag zsákba való rakása jó megoldás lehet, mivel a napon 60-70°C -nál magasabb hőfokra melegszik. Az ágyi poloska akkor pusztulnak el, amikor testhőmérséklete eléri a 45°C-ot.
  8. Figyeljen másokra is: az ágyi poloska fertőzést nagyon könnyű továbbadni másoknak, úgy ahogy Ön is megkapta. A poloskák jó stopposok! Ha kidobunk egy megunt bútort, heverőt, ágy matracot vagy éppen elhasznált ruhaneműt, amelyben poloska van a lomizók segítségével számos helyre eljutnak a kártevők. Amennyiben nincs más lehetőség a kidobáson kívül, akkor írjunk figyelmeztető szöveget (ágyi poloskával fertőzött) a kidobott dologra. Új vagy használt kárpitozott bútor otthonunkba való bevitele előtt irtószeres permetezéssel védekezzen.
  9. Takarítással csökkenthető a poloskák száma: alapos, minden kárpitozott bútorra kiterjedő porszívózás sokat segít a kártevők számának csökkentésében. Porszívózza ki a szőnyeget, padlózat és ágykeret réseit, kárpitozott széket, ágy és bútor alatt a lábak körül. A porszívózsákot minden használat után cserélje ki és jól zárható zsákba raja bele, nehogy a poloskák kiszabaduljanak.
  10. Minden próbálkozás előtt kérjen szaktanácsadást: szakembereink tanácsadásával növelheti az esélyt, hogy sikeresen felszámólja az ágyi poloska fertőzést. Ha nem boldogul az ágyi poloska elleni harcban, forduljon hozzánk bizalommal! Vállalkozásunk a lehető leg gyorsabban és biztonságosan megszabadítja Önt a poloskáktól. Hívja a +36/703841962 -es számot még ma!
CYLEX