Az ágyi poloska mint remek stoppos

Védje meg otthonát az ágyi poloskától

A mai világunkban az ágyi poloska remek stoppos. Az otthonában sokféle módon beviheti az ágyi poloskát, pl. új és használt bútorokkal, ruházaton utaznak, bőröndben stb. Mielőtt bevinné otthonában ezeket a tárgyakat, végezzen alapos átvizsgálást, szövet kárpitok esetében kérje szakember segítségét, mert érdemes egy megelőző irtást végezni. Az ágyi poloskára jellemző, hogy 4-8 naponta táplálkozik, viszont a körülményektől függően meglehetősen jól bírja az éhezést, akár fél évig is.

Néhány óvintézkedés otthonában:

  • Használjon jól zárható (cipzározható) védőhuzatott az ágy matracán, hogy megakadályozza a rovar elrejtőzését. Ügyeljen arra, hogy jó minőségű legyen a védőhuzat anyaga, ellenálljon a szakadásnak.
  • Tartson rendet otthonában, ezáltal csökken az ágyi poloska rejtekhelye.
  • A takarítást, pórszívózást ne hanyagólja, mivel így a sikeres stoppos eltávolítható.
  • Fertőzöttség esetében a ruhákat mosás előtt jól zárható nejlon zsákba rakja a további fertőzés megakadályozása végett.
  • A repedések, rések, padlószegélyek, világítóajzatok széleinek tömítése, hogy megakadályozzuk a falüregekben való bejutást.

Az ágyi poloska felderítése időt, türelmet és odafigyelést igényel, mivel gyorsan szaporodik és a tojások ellenálnak az irtózserekre. 

Az ágyi poloska elleni védekezés akkor a leghatékonyabb, ha a fent leírtakat a lakók szorgalmasan betartják és megvalósítják. 

CYLEX