A "csináld magad házilag" kezdő lépések

Az ágyi poloska kiirtása összetett feladat, függ a fertőzés méretétől és 2-3 hetet vesz igénybe. A sikeres házilagos irtását számos tényező befolyásolja, mekkora a fertőzőttség, mennyi búvóhely ál rendelkezésére, a szomszédban van-e poloska, az épület minden lakója rész vesz az irtásban. A sikeres irtás közös együttműködéssel hatásosabb lehet! Az irtást követően legalább egy évig folyamatos ellenőrzésre lesz szükség.

Első lépés a probléma beazonosítása

A kártevő beazonosítása többféle módon tudja elvégezni. Előszőr gyűjtsön egy mintát a rovarból, vagy fényképezze le alaposan, ha lehetséges több oldalról.

Beazonossági lehetőségek:

Ha sikeres volt az azonosítás, és tudja milyen kártevővel van dolga, akkor jöhet a második lépés!

Második lépés a tervezés

Tervezze meg az irtás módját és a folyamatát, kémiai vagy fizikai kezelést közül választhat. A kémiai vagy irtószeres kezelést szakembereink nem javasolják, mivel nagyon költséges és veszélyes lehet!

A szaküzletben kapható III. kategóriás irtószerekből egy kb. 25 nm-res szobára a lehetőségekhez mérten kb. 10 flakonnal kell vásárolni, ami nem olcsó. A hatásfoka valószínűleg nem éri el a vártakat, és a munkavégzés sem egyszerű.

A kémiai vegyszeres kezelés előtt győződjön meg arról, hogy a választott módszerek mennyire biztonságosak és hatékonyak. Az alkohol, kerozin és benzin bedörzsölése árthat Önnek és családjának, könnyen meggyulladhat a szikrától vagy cigarettától. Hatékonyságuk az ágyi poloskára sem az igazi!

Ha mégis a biztonságos és hatásos irtószeres kezelést választja, akkor szakembereink állnak rendelkezésére, hívjon minket bizalommal a +36/703841962 -es telefonszámon. 

A fizikai kezelés lehet Önnek a megfelelő. Igaz, hogy ez a kezelés leginkább a poloska csípésének megelőzésre valamint a szaporodása megakadályozását gátolja meg leginkább. A végleges 100% -os irtást általában csak a kis fertőzöttségnél lehetséges.

Harmadik lépés az ágyi poloskát kiirtani

 A fizikai módszerek hasznosak lehetnek, de nem biztos, hogy teljesen megszabadul a poloskáktól:

  • Hőkezelés: a 60 °C-on mosógépben való mosás vagy ugyanilye hőmérsékletű szárítógépes szárítás. Nyáron a ruhákat fekete műanyag jól zárható zsákba rakni, és erkélyre, teraszra vagy udvarra a napra kihelyezni. A fekete zsákban a hőmérséklet 60 °C -ot meghaladja és a poloska elpusztul.  Ne próbálja meg elpusztítani az ágyi poloskát a beltéri hőmérséklet emelésével, propán fűtéssel vagy kandallóval hőmérsékletének növelésével, nem működik és veszélyes.
  • Hidegkezelés: ez a kezelés működhet, viszont az otthoni környezetben akkor lehetséges, ha a fagyasztó hőmérséklete eléri vagy meghaladja a -5 °C -ot. Ezen a hőmérsékleten az ágyi poloska elpusztul. A fagyasztóba jól zárható műanyag zsákba rakjuk be a ruhaneműt, és 3-4 napig hagyjuk ott.
  • Gőzölés: a nedves vagy száraz gőztisztító használatával a gőz bejut a repedésbe, szövetbe, szőnyegbe, lábazati léc, ágykeretek és egyéb bútorok réseibe. A gőz hőmérsékletének legalább 130 °C -nak kell lennie.
  • Elfogó csapda: a poloska elfogó csapdát a bútor vagy a fekhely lába alá kell helyezni, hogy csapdába ejtse az ágyi poloskát, és megakadályozza a felmászást. A csapdához szerezze be kettő tiszta, erős, műanyag edény. A nagyobb edény oldala 3 cm magas legyen, még a kisebb kb-5-6 cm. A nagyobb edény lehet kitisztított, újrahasznosítható csemegeárú vagy ételtartó edény. kell még hozzá durva textúrájú festőszalag és hintőpor. Győződjön meg arról, hogy a kis tartály mérete megfelelő legyen, hogy beleférjen az ágy vagy a bútor lába. Ragassza a festőszalagot a nagyobb edény külső részére, hogy az ágyi poloska feltudjon rajta mászni. A kettő edényt ragasszuk össze, hogy a kicsit a nagyba legyen. Mind a kettő edény aljába szórjuk bele a hintőpórt, és ez által a rovar nem tud kimászni az edényből. A fertőzött bútor, ágy, szék lábai alá készítsen elegendő csapdát. Egyik bútor se érjen a falhoz vagy más tárgyhoz.
Házi ágyi poloska csapda
Házi ágyi poloska csapda
A csapda eredménye
A csapda eredménye

Negyedik lépés az ellenőrzés és értékelés

Naponta jegyezze fel az elhullott rovarok számát, így tudja ellenőrizni a fertőzöttség méretét valamint az irtás hatásoságát.

A fent leírtakat nyugodtan próbálja ki, viszont ezek a módszerek nem egyenrangúak a szakembereink által alkalmazott biztonságos és nagy hatásfokú irtási technológiákkal! Szakembereink a nap 24 -órájában álnak rendelkezésére!

CYLEX