Csótányirtás permetezés és gél alkalmazásával

Alapvetően kétféle módszert alkalmazunk a csótányfertőzöttség felszámolására, a tartós csótánymentesség elérése érdekében. Az egyik a permetezéssel való kezelés, a másik pedig egy speciális gél használata (mérgezett csalétek). Ezt a kombinált eljárást, nagyobb csótány fertőzöttség esetében kiegészítjük, az irtásban nagy hatásfokú "hidegköd" képzésével, mely kiűzi a csótányokat a rejtekhelyükről. 

Csótányirtás permetezéssel:

A permetezés a csótányirtásban egy olyan kezelés, amikor a fal, és a padló találkozási részét, nagyobb csótányfertőzöttség esetében a szekrények polcait, ágyneműtartót stb. kezeljük le a helyiségekben. A permetezéssel egy tartós méregmezőt létesítünk, mely az egyik leghatékonyabb módszere a csótányok elleni védekezésnek. A méregmező létesítését követően a csótányok döntő többsége előjön a rejtekhelyükről és a permetszer hatására rövid időn belül elpusztul. Az irtószer kipermetezését követően, a helyiségbe nem célszerű bemenni, mivel nagy a csúszásveszély, hagyni kell, hogy felszáradjon. Az irtószer a falon, tapétán, bútoron nyomot nem hagy. A lekezelt helyiségekben kb. 10-12 napig felmosni, főleg a fal és a padló találkozásánál nem szabad, mert felmossuk az irtószert és a kezelés hatástalan lesz.

 

Csótányirtás gél alkalmazásával:

A csótányirtó gél egy mérgezett csalétek, mely hatása hosszantartó, könnyen kihelyezhető és észrevétlen, napjaink leggyakrabban alkalmazott szerformája, kombinálva a permetezéssel. A kezelt helyiségben nem kell szétpakolni semmit, általában konyában, vizes blokkban használjuk leginkábban. A bors szem nagyságú gél pontokat a szekrény zsanérjára, hűtőszekrény-tűzhely-mikrohullámú sütő hátuljára, mosogató alá, csőáttörésbe, csempe fugába, ajtó keret repedésébe stb. szoktuk elhelyezni. A gél esetében a csótány étvágyára és kanibalizmusára alapozunk, mivel mérgezett csalétek elfogyasztása után rövid időn belül elpusztul és a többi rovar felfalja a mérgezett egyedet, így tovább pusztulnak. 

Hidegködképzés:

A hidegködképzést, mint kiegészítő kezelést alkalmazunk nagyobb csótányfertőzöttség esetén. Fontos szerepe van az irtásbam, mivel a köd olyan helyekre is eljut, ahová a permetszer nem, rovarkiűzés gyanánt alkalmazzuk. Ezzel a módszerrel kiűzzük a méregmezőbe a legapróbb résekből, repedésekből az elbújt csótányokat. A kezelést követően még a köd teljesen le nem száll, a helyiségbe kb. 1-1,5 óráig nem lehet bemenni, majd szellőztessen ki alaposan.  

Ragasztós csapda kihelyezés:

A ragadós csapda egy atraktánssal (csalétekkel) ellátott mérgezett csalétek. Szakembereink minden kezelés után szokták ajánlani a kihelyezését, mivel a legegyszerűbben és költséghatékonyan tudunk vele "monitoringozni" ( rovarok nyomon követése, darabszám ellenőrzése). A csapda nagyon praktikus és hatásos, mert át tudja helyezni saját magunk is több helyre ahol feltételezhetően a csótányok megjelenése előfordulhat.

CYLEX